By

My photo
Muslim. Daughter. Malaysian. Doctor-to be.

Friday, December 25, 2009

3.00 am

its 3.00 am

just finished kupas2 bawang merah, putih and lengkuas.
it feels like esok nak raya!

tapi.
bukan.
sekarang awal muharam.

ape orang buat awal muharam?
.....................................................(isikan tempat kosong)

10 muharam biasanya umat Islam akan bergotong royong buat Asyura.
ni pon ikut zaman nabi dulu.

dapat cerita yang detail nanti saya akan tulis yep =)
takot salah story kalau tulis skrg. hehe

esok akan start buat preparation utk asyura.
ehh!
hari ni dah start dah.
beli2 barang.
bawang, rempah2, gula, beras etc
tu semua barang kering

tp, esok beli barang basah.
ayam, daging.

nnti saya akan update pasal asyura~
excited yang amat!
sbb ni first time ktorg akan buat makanan ni. =))))))))

mata dah berat.
but i just dont wanna sleep now.

coz,
i wont wake up at around 5am to pick up my mom.
she will arrive kota bharu around 5 or 6 am.
so, need to go there before that lah.

so.
now.
i just wanna sit in front of the laptop.
surfing.
browsing.
stalk blog orang laen. hehe
and try to search anything that come across my mind.

so.
stop here.
tata~



2 comments:

am said...

satu lag kak mahiah..org puase snat awal muharram..
Rasulullah bersabda yang maksudnya :"Sebaik-baik puasa selepas (puasa) bulan Ramadan (adalah) puasa pada bulan Allah yang kamu panggilnya al-Muharram, sebaik-baik sembahyang selepas (sembahyang) fardu adalag mendirikan malam" [riwayat Imam Muslim daripada Abu Hurairah

Madhiah said...

thnks maryam~ =)))

Followers