By

My photo
Muslim. Daughter. Malaysian. Doctor-to be.

Saturday, June 19, 2010

TREAT ME OKAY?

salam alaik.

(^_^)
hari ni baru rasa nak update bloggie lagi. 

past few months, and semalam lagi, orang selalu cakap,
"'madhiah, nanti bila dah jadi doctor, boley la ko rawat aku eh?" 

yang part doctor tu, ameeeeeen! InsyaAllah. moga-moga makbul la eh? :D
tapi tapi tapi..
part yg boley la ko rawat aku eh?,macam tak berapa best lah!

and my answer will always always always be like this : 
"erk. eh. tak nak lahh. tak mau."

and semua yang tanya mesti tekejut!

sebenarnyakan, bukan tak nak. tapi. kalau nak suruh rawat tu, means korang tu perlukan rawatan kan? kalau nak rawatan, tak mungkin la sebab korang sehat segar bugar boleh maen golek golek tiba-tiba nak suruh orang kasi injection kan? mestilah kesihatan tak berapa elok kan? short word, sakit kan? ouch!

saya tak nak tu sebabnya,  
SAYA TAK NAK KAMU SEMUA SAKIT. *haa. dah bold kasi hurf besar lagi tu.
sebab saya sayang korang semua lah saya tak nak kamu sakit ok?

so korang korang,
jaga kesihatan oke? 

*hensem kah? HAHA!


tapi,
nikmat kesihatan tu Allah yang bagi. 
so,
sebagai hamba, banyak-banyakkan berdoa selain berusaha jaga kesihatan masing-masing. :)

lets say,
tiba-tiba lah kan, korang da sakit, demam ke, nak wat cane?
tak pe.
sakit tu Allah bagi.
sebagai salah satu cara untuk hapuskan dosa-dosa kecik. kan?

insyaAllah, kalau ada rezki, saya rawat kamu oke? 

p/s
nak pass a-level hebat-hebat!!

pss
tajuk diatas bukan bermaksud nak suruh belanja. tapi kalau nak belanja jgkk, memang dialu-alukan! :D





6 comments:

IHSAN KHAIRIR said...

sweet gila post ni... sweet sgt sampai ada lebah kat bwh ahaha...

sama sama doakan kesejahteraan diri, keluarga dan kawan-kawan ya ;)

Ameen.

Megat Shah said...

pergh bagusla org2 yg nak jadik dokter neh...!! smngat2!

hAwA said...

kalau tak sakit tak dapat la jumpe dr.madhiah yang cumel. hehe

madhiah said...

abg ihsan : sweet? igtkn ada org letak gula ke ape. haha!
insyaAllah~

megat : haha. smgt pntg kne hafal sume bende. errr....

kak hawa : hehe. yg part cumel sila bold kan ye? HAHA!
insyaAllah kak.

hAwA said...

nak boldkan, tapi tak reti plak cmne nak boldkan kat comment nieyh. huhu

madhiah said...

heheh. xpe2. =p

Followers