By

My photo
Muslim. Daughter. Malaysian. Doctor-to be.

Saturday, October 9, 2010

alhamdulillah, that is all i can say.

alhamdulillah syukur.

date : 8th of October, 2010.
time : tak ingat nak tgk jam check pukul brapa but yang pasti before 10 am la

semua org cuak dalam class bila Cat dapat message from Izzah, dia cakap result ielts dah keluar!
semua tak senang duduk dah.
masa tu presentation pasal melaka manipal medical college.
susah dah nak pay attention.paarteben lagi la tak boleh duduk diam!
Miss Hanie, english lecturer merangkap ielts punya lecturer pon da tau kitorg gelabah giler dah. cepat-cepat dia suruh nik and me, buat presentation pasal facilities cepat2! your friends dah tak sabar!

teramat sangat lah takot plus nervous nak check result. sampai ID number pon lupa! HAHA. ape lahh.
thankss a lot to 5,Sin Hui and also Mel who kept on offering their laptop for me to check my result!

last-last guna Sin Hui's. Scroll down slow-slow. takot!

and alhamdulillah,
syukur sangat-sangat.
itu rezeki, datangnya dari Allah :)


overall,
reading and listening components are unbelievable!
tak penah-penah practice dpt band macam tu. :D

and for speaking and writing, i really don't expect too much.
awal-awal lagi dah boleh agak, based on what i've done during the exam.

writing,
seriously idea tak organize. it was a simple graph, tapi still banyak information. tak tahu nak describe and relate those info. last minute baru la word count lebih dari yang sepatutnya. haishh. T_T.

speaking,
i did some SERIOUS, BIG mistake!
sebabkan before this, even practice for the trial speaking exam, kerusi yang dapat was just kerusi plastik yang tak boleh nak begerak-gerak duduk statik jek. skali masa exam real, dapat kerusi yang boleh putar putar tu!
involuntary action dah buatkan saya pusing-pusing kan kerusi besama-sama ngan badan badan skali! which the candidates are prohibited to do so!

sedar-sedar kerusi ngan badan badan skali dok putar kiri kanan bila dah nak habis speaking. tak ke naya tu? and ada lah a few soalan yang saya tak berapa confident nak jawab. fillers pon banyak jugak. juniors! jangan tiru saya ok? ada ke junior yang baca nie? and also for those who gonna sit for the IELTS exam soon.

well,
special thanks to our english and IELTS lecturer for 3 semesters, Miss Hanie! We really enjoyed ur class, even though sometimes the lectures were too much to be digested. Thanks a lot for ur effort and  advices miss! we really do appreciate it!:D
tak sia-sia miss suruh beli buku ielts which is mahal masa sem 2, buku tu sangatlah beguna bila dah masuk sem 3! thankss miss! tak tahu nak cakap ape lagi dah. sangat-sangat terharu dengan miss :)

and thanks to all yang dah banyak tolong,
dalam ielts,
# buku high impact amirul mukmin,
# notes from Miss Hanie classes , which we compiled together
# soalan-soalan dari Luqman
# tips from ilia eleena
# classmates
# dormmates ( amirah, syabila, and dayang)
# those yang dah wish good luck and all the best
and lastly,
# mestilah ma saya! ma saya! dia sangat sangat bagi semangat!always have faith in me. tenkiuuu maa! :)

but for those yang belum ada rezeki, don't give up okay!
macam yang 5 cakap,


"24 of us,no one is excluded from going to manipal.jangan rasa rendah diri n jangan rasa disisihkan... we all will support u from the back...10m9...we can!FIGHT! FIGHT! FIGHT!!"


that moment sangat touchy.
thanks 5 who console every one with your words.

so, this is the result.


hanya Allah sahaja yang tahu apa yang terbaik untuk hamba-Nya.

2 comments:

IHSAN KHAIRIR said...

tahniah madhiah ;)

madhiah said...

abg ihsan : thankss abg ihsann! :D

Followers